Feyenoord thuis tegen ADO in bekertoernooi

30 September 2018, 10:43 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Feyenoord thuis tegen ADO in bekertoernooi

Bekerhouder Feyenoord treft ADO Den Haag in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB-beker. De Rotterdammers doen dat in eigen stadion, zo bleek uit de loting van gisterenavond.

Het is voor het derde jaar op rij dat ADO in het bekertoernooi naar De Kuip moet. De vorige twee keer werden de Hagenaars uitgeschakeld. ADO-speler Lex Immers was niet blij met de loting. ,,Wat een schande die bekerloting man. Voor het derde jaar op rij Feyenoord uit. Mooie wedstrijd, maar wel heel vreemd", schreef hij op Twitter.

Landskampioen PSV mag het in eigen huis opnemen tegen RKC Waalwijk. Ajax ontvangt Go Ahead Eagles, de koploper uit de eerste divisie, in de Johan Cruijff ArenA.

De tweede ronde van het bekertoernooi kent naast Feyenoord-ADO Den Haag nog drie duels tussen clubs uit de eredivisie. Heracles Almelo ontvangt Vitesse, De Graafschap lootte PEC Zwolle. AZ, finalist afgelopen seizoen, speelt voor eigen publiek in Alkmaar tegen VVV-Venlo.

Drie amateurclubs spelen een thuiswedstrijd in de tweede ronde. Groene Ster uit Heerlerheide krijgt sc Heerenveen op bezoek. SV Urk neemt het thuis op tegen Roda JC. Kozakken Boys neemt het in Werkendam op tegen Almere City.

FC Utrecht ontvangt in eigen huis ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht. Willem II speelt in Tilburg tegen Spakenburg. De amateurs van AFC uit Amsterdam, die in de eerste ronde voor de opvallendste uitslag hadden gezorgd door Telstar met 5-0 te verslaan, nemen het nu in eigen huis op tegen TOP Oss.

Bron: ANP