Feyenoord tegen ManCity en Bayern München in Champions League

29 August 2024, 19:15 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord neemt het in het hoofdtoernooi van de Champions League op tegen onder meer Manchester City en Bayern München. Dat is de uitkomst van de loting door de UEFA in Monaco.

Feyenoord speelt verder tegen de Duitse landskampioen Bayer Leverkusen, Benfica, Lille, en Red Bull Salzburg, Sparta Praag en Girona, dat ook een wedstrijd speelt tegen PSV. De UEFA maakt de speeldata zaterdag bekend.

De Rotterdammers spelen uit bij Manchester City, Benfica en Lille en Girona. Feyenoord ontvangt de Duitse topclubs Bayern München en Bayer Leverkusen in de De Kuip. De anderen thuiswedstrijden zijn tegen de Oostenrijkers uit Salzburg van coach Pepijn Lijnders en tegen Sparta Praag.

Feyenoord is in de nieuwe opzet van de Champions League gekoppeld aan acht verschillende tegenstanders. De Rotterdammers spelen vier wedstrijden thuis en vier wedstrijden uit. De opzet komt in de plaats van de groepsfase waarin 32 clubs waren onderverdeeld in acht groepen en iedereen twee keer tegen elkaar speelde.

De resultaten van de wedstrijden van alle 36 teams komen in een ranglijst. De beste acht clubs plaatsen zich rechtstreeks voor de achtste finales. De teams die op plaatsen 9 tot en met 24 eindigen in de ranglijst spelen tegen elkaar in een tussenronde. De overige clubs zijn na de poulefase uitgeschakeld en stromen ook niet meer in bij de Europa League of Conference League.

De finale van de Champions League wordt op 31 mei 2025 gespeeld in München.
 

 


Door: ANP