Feyenoord stelt in volle Kuip teleur tegen RKC Waalwijk: 2-2

16 October 2021, 19:17 uur
ANP
Cyriel Dessers van Feyenoord schiet de bal over het doel.

Feyenoord heeft in de Eredivisie opnieuw punten verspeeld. Na de nederlaag bij Vitesse (2-1) leverde ook de thuiswedstrijd tegen het taaie RKC Waalwijk geen overwinning op (2-2). Voor de Rotterdammers was het dit seizoen in de Eredivisie het eerste puntenverlies in de eigen Kuip.

Feyenoord, met spits Cyriel Dessers voor de eerste keer in het basisteam, had in het eerste halfuur een groot overwicht. De thuisclub zette het verdedigend ingestelde RKC vast op eigen helft en dwong legio kansen af. De afronding liet echter veel te wensen over.

Met een ferme kopbal op de lat opende Marcos Senesi in de 5e minuut het Rotterdamse offensief. Daarna waren ook de ijverige Alireza Jahanbakhsh en Dessers dicht bij een treffer. Dankzij een foutje van Juriën Gaari, die de bal bij het uitverdedigen voor de voeten van Jens Toornstra kopte, kwam Feyenoord in de 34e minuut op voorsprong. De aanvoerder schoot koelbloedig raak, 1-0.

Die treffer leek de opmaat naar een grote zege voor Feyenoord, maar niets bleek minder waar. Bij de rust leidde RKC verrassend in de morrende Kuip (1-2). Beide Waalwijkse treffers ontstonden doordat de Rotterdamse defensie niet ingreep en te veel ruimte weggaf. Met name Marcos Senesi faalde in de dekking. Eerst mocht Jens Odgaard doeltreffend uithalen en op slag van rust kwam de gedrongen Vurnon Anita tot zijn eigen verbazing met een kopbal tot scoren.

Opgepept door coach Slot begon Feyenoord sterk aan de tweede helft. Senesi maakte zijn teleurstellende optreden in de eerste helft enigszins goed met een fraaie omhaal waarna Guus Til van dichtbij zijn zevende competitietreffer kon produceren: 2-2.

Met debutant Reiss Nelson, gehuurd van Arsenal, als invaller ging Feyenoord verbeten op jacht naar de winst. Doelman Etienne Vaessen hield het wankelende RKC overeind. Dessers kreeg in de 86e minuut een droomkans om Feyenoord alsnog aan 3 punten te helpen. Hij schoot echter gehaast over. In de extra tijd stelde Vaessen met het nodige geluk het RKC-punt veilig.