Feyenoord speelt ook gelijk bij Heerenveen

11 August 2019, 16:35 uur
ANP

Feyenoord heeft ook in de tweede wedstrijd van het seizoen in de eredivisie niet gewonnen. De Rotterdammers kwamen onder leiding van de nieuwe trainer Jaap Stam bij Heerenveen niet verder dan een gelijkspel, 1-1.

Wel kwam Feyenoord op voorsprong. Steven Berghuis benutte vlak voor rust een strafschop. Eerder had Jens Odgaard voor Heerenveen van 11 meter gemist. In de slotfase maakte de Zweed Ibrahim Dresevic gelijk.

Feyenoord speelde vorige week gelijk tegen Sparta, 2-2. Tussendoor boekten de Rotterdammers in de Europa League wel een ruime zege (4-0) op Dinamo Tbilisi. sc Heerenveen had in het eerste weekeinde gewonnen bij Heracles Almelo.

Berghuis zette Feyenoord in extra tijd van het eerste deel op voorsprong. De aanvaller mocht aanleggen vanaf de stip, nadat Sherel Floranus hands had gemaakt in een duel met Eric Botteghin.

Al in de 13e minuut had de thuisclub een strafschop gekregen van scheidsrechter Jochem Kamphuis. Botteghin had in een wat onbeholpen actie Floranus omver gemaaid. Odgaard miste vervolgens. De Deen zag Kenneth Vermeer in het Rotterdamse doel fraai redden.

De Friezen hadden in de openingsfase de betere kansen. Chidera Ejuke en Hicham Faik waren dicht bij de openingstreffer. Tegen het eind van de eerste helft trokken de Rotterdammers het initiatief naar zich toe. Voor het doelpunt van Berghuis waren Renato Tapia en Orkun Kökcü al in de buurt van een treffer.

Rick Karsdorp maakte zijn rentree bij Feyenoord. De rechtsachter is voor een jaar geleend van AS Roma. Leroy Fer ontbrak. Trainer Jaap Stam gaf de middenvelder, eveneens terug van weggeweest, na een zwaar programma even rust.

Berghuis eiste ook in het matige tweede deel een belangrijke rol op. Zo haalde hij in de 65e minuut een schot van Ejuke van de doellijn, waarmee hij de gelijkmaker voorkwam. Even later scoorde Berghuis bijna zijn tweede, maar dat werd voorkomen door de Heerenveense keeper Warner Hahn.

Toch kwamen de Friezen langszij. Ibrahim Dresevic verraste doelman Vermeer 10 minuten voor tijd met een schot van zo'n 35 meter.