Feyenoord mag al bijna 13 miljoen aan prijzengeld bijschrijven

6 May 2022, 09:35 uur
Sport
mainImage

Feyenoord heeft met het bereiken van de finale van de Conference League bijna 13 miljoen euro aan prijzengeld verdiend. Mochten de Rotterdammers ook de eindstrijd in Tirana winnen, dan mogen ze 2 miljoen euro extra bijschrijven.

Plaatsing voor de Conference League leverde Feyenoord een bedrag van 2.940.000 euro op en per zege in de groepsfase kwam daar 500.000 euro bij. Omdat Feyenoord in de poule vier keer wist te winnen, kwam dat neer op 2 miljoen euro. Twee gelijke spelen, de groepswinst en overwintering leverden nog een zo'n 1,5 miljoen euro extra op.

Het bereiken van de laatste zestien leverde 600.000 euro op, plaatsing bij de laatste acht 1 miljoen euro en een plek bij de laatste vier 2 miljoen euro. Een finalist krijgt 3 miljoen euro, de winnaar nog eens 2 miljoen extra.

Tegenover het prijzengeld staat dat Feyenoord de UEFA een flink bedrag aan boetes - enkele tonnen - verschuldigd is, onder meer wegens het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen.

Feyenoord neemt het op 25 mei in de finale op tegen AS Roma. De Conference League is het derde clubtoernooi van Europa. Het is pas de eerste editie van het toernooi.


Door: ANP