Feyenoord kan niet winnen van Vitesse; Berghuis weer rood

25 April 2021, 19:00 uur
Sport
mainImage
ANP

Vitesse heeft Feyenoord op afstand gehouden in de strijd om de vierde plaats in de Eredivisie. Het duel in De Kuip tussen de nummers 4 en 5 van de ranglijst eindigde in 0-0. Vitesse houdt zo 2 punten voorsprong op Feyenoord, met nog vier wedstrijden te gaan.

De vierde plek geeft recht op een ticket voor de derde voorronde van de Conference League, het nieuwe Europese bekertoernooi. De nummer 5 moet de play-offs in om Europees voetbal te halen. De kans is groot dat Feyenoord het in de komende duels moet doen zonder aanvoerder Steven Berghuis. De clubtopschutter werd een kwartier voor tijd met rood van het veld gestuurd en kan een schorsing tegemoet zien.

Vitesse speelde voor de tweede week op rij in De Kuip, dit keer met 6500 supporters van Feyenoord op de tribunes. Vorige week verloor de Arnhemse ploeg in een leeg stadion de bekerfinale tegen Ajax met 2-1.

Feyenoord, dat zich twee weken kon voorbereiden op het belangrijke duel in de strijd om Europees voetbal, trad weer aan in het vertrouwde 4-3-3-systeem. Advocaat had zijn elftal eind vorig jaar in de uitwedstrijd tegen Vitesse aangepast aan de tegenstander. Met een systeem met vijf verdedigers en twee aanvallers verloor Feyenoord in Arnhem met 1-0. Bij de uitwedstrijd van twee weken geleden tegen FC Utrecht bleek die tactiek wel succesvol, want toen won Feyenoord met 2-1.

De beste kansen waren in de eerste helft voor Vitesse, vooral via Loïs Openda. De Belg stuitte drie keer op doelman Justin Bijlow. Aan het begin van de tweede helft dook Openda weer gevaarlijk op voor het doel, maar dit keer werd zijn schot geblokt door verdediger Eric Botteghin.

In de sfeervolle Kuip, waar de paar duizend Rotterdamse fans zoals voorheen fanatiek meeleefden, kreeg Berghuis de grootste kans namens de thuisclub. Hij tikte de bal na een strakke voorzet van Marcos Senesi naast het doel. Berghuis maakte in de 75e minuut een overtreding van achteren op Maximilian Wittek, nadat hij de bal had verloren aan de Duitse linksback. De aanvoerder kreeg rood en kan zijn ploeg mogelijk een aantal wedstrijden niet helpen in de strijd om directe kwalificatie voor Europees voetbal.


Door: ANP