Feyenoord haalt uit tegen FC Twente: 5-1

29 September 2019, 18:49 uur
ANP

Feyenoord heeft na een reeks tegenvallende resultaten weer eens een overwinning kunnen vieren. De ploeg van trainer Jaap Stam versloeg FC Twente met 5-1. Feyenoord boekte niet alleen eindelijk weer eens een zege, de Rotterdammers schotelden de doorweekte toeschouwers in De Kuip ook een vermakelijke wedstrijd voor.

Uitgerekend Steven Berghuis, de aanvaller die zoveel kritiek kreeg vanwege zijn onbestrafte zware overtreding op Teun Koopmeiners in de kansloos verloren midweekse wedstrijd tegen AZ, opende al na 5 minuten de score. Berghuis had vlak daarvoor nog een standje gekregen van scheidsrechter Danny Makkelie, die donderdag als videoarbiter nog verzuimde om zijn collega Jochem Kamphuis te adviseren de gele kaart om te zetten in rood. De nummer 10 van Feyenoord beging in de openingsfase van het duel met Twente weer een pittige overtreding, maar hij kwam er opnieuw mee weg.

Berghuis werd in de 6e minuut gelanceerd door Rick Karsdorp. Hij kapte Xandro Schenk makkelijk uit en schoot de bal daarna in de korte hoek langs keeper Joël Drommel. Berghuis betrok heel nadrukkelijk al zijn ploeggenoten bij het vieren van die treffer. Hij weet dat Feyenoord alleen iets van dit seizoen kan maken als het als een team opereert.

Jens Toornstra leidde halverwege de eerste helft op eigen helft de gelijkmaker in. Toornstra schoof de bal zomaar in de voeten van Aitor Cantalapiedra, die na een combinatie met Haris Vuckic de 1-1 binnenschoot. Feyenoord herstelde zich snel van die tegenvaller. Sam Larsson was 3 minuten later het eindstation van een flitsende aanval via Karsdorp en Luis Sinisterra. De Zweed knalde vanaf de rand van het strafschopgebied overtuigend raak: 2-1.

Kort na rust had Larsson ook een groot aandeel in de 3-1. De linksbuiten hield de bal binnen, waarna zijn voorzet via het hoofd van Twente-aanvoerder Peet Bijen in het doel vloog. De vierde treffer kwam op naam van Sinisterra, die als spits sterk speelde en zijn eerste competitietreffer maakte. Larsson profiteerde in de slotfase ook nog van geklungel van Drommel, die de bal zomaar tegen het uitgestoken been van de Zweed aanschoot: 5-1.