Albrandswaards Dagblad | Feyenoord-fans in woede over uitspraken wethouder

Feyenoord-fans in woede over uitspraken wethouder

mainImage

De vrij nieuwe Rotterdamse wethouder Arjan van Gils (D66), tot 2018 gemeentesecretaris van Amsterdam en in Rotterdam de opvolger van Adriaan Visser die struikelde over het Schiekadeblok-drama, heeft zich de woede op de hals gehaald van de Feyenoord-supporters die tegen een nieuw stadion zijn binnen het gebiedsplan Feyenoord City.

Aanleiding zijn z’n uitspraken in het AD waarin Van Gils zegt dat hij geen struikelblokken meer ziet bij de bouw van een nieuw stadion en over de afkoop van het ter plekke gevestigde dure laboratorium aan toevoegt dat die deal ‘’op een haar na’’ gerealiseerd is, zonder een bedrag te noemen.   

Maar wat de Feyenoord-fans het meest steekt is dat hij over de door de betaald voetbaltak geëiste garantie van 25 miljoen euro per jaar weliswaar zegt hij dat er 17,5 miljoen is beloofd en de upgrading naar 25 miljoen misschien haalbaar is. ‘’Maar’’, voegt hij er aan toe, ‘’garanderen kunnen we niks. Stel je voor dat er – net zoals in het Gelredome – ineens maar 10.000 man op de tribunes zit. Dat de stad dan wel even bijbetaalt. Dat kan ook helemaal niet, want dan zou het staatssteun zijn.’’

Vooral die vage uitspraak van Van Gils heeft kwaad bloed gezet op de talloze fansites. ‘’De voorbije jaren hebben laten zien dat niemand zich aan zijn woord houdt. Feyenoord niet. Stadion Feyenoord niet. De VASF niet. De gemeente Rotterdam niet en Feyenoord City al helemaal niet. In dit slechte toneelstuk is alles geoorloofd’’, reageert bijvoorbeeld Frans Reichardt.

Arrogantie

‘’Van Gils laat, net als z’n voorganger, arrogant uitkomen volkomen schijt te hebben aan ons te hebben. Wij willen dat het Feyenoord goed gaat. Nee, wat Van Gils wil, dat het de architecten en bouwers goed gaat. De man is dus geen haar beter dan Visser en die kleine harlekijn, Berg, die bij alle miljoenenmissers van de gemeente een rol speelt. Van Gils doet nog gewoon wat die Berg en Visser eisen. Schandalig. D66 onwaardig’’, schrijft Felix den Braber.

‘’Dat Feyenoord er niet beter op wordt, maar nog dieper in de shit komt, maakt ze helemaal niks uit. It’s all the money’’, voegt Henkiebr eraan toe. Of zoals Jan de Knecht het verwoordt: ‘’Zoals het spreekwoord luidt: Keulen en Aken zijn niet op 1 dag gebouwd, maar wel gebombardeerd.’’

‘’Liever investeren in benen dan in stenen. Liever sentiment dan cement. Liever een plaatsje in de zon dan een gedrocht van beton’’, rijmt Wim Milder de ergernis van zich af.

En dat op de verjaardag van Van Hanegem

‘’En dit nieuws over het project van Feyenoord dat niets oplevert communiceert de gemeente Rotterdam uitgerekend op de verjaardag van oer-Feyenoorder en pro Kuip-icoon Van Hanegem. Wel weer duidelijk dat ze echt niks, maar dan ook niks met onze (nog) mooie club hebben’’, aldus Dennis de Kreij.

Wethouder Van Gils laat in het artikel uitkomen dat de nieuwe algemeen directeur van de betaald voetbaltak (Koevermans) en de directeur van het Stadion (Van Merwijk) op één lijn zitten, ook dat er gebouwd zal kunnen gaan worden binnen de afgesproken bedragen en dat de alles beslissende cijfers in de Position Paper dik in orde zullen zijn.

‘’Zo’n prognose bewijst dat Van Gils de historische boeken in wil als de man die het toch voor elkaar heeft gekregen’’, vindt Herman van Wijk. ‘’Het is precies waarom het volk zo de schurft heeft aan politici. Hun eigen-ik is veel belangrijker dan waar het in deze kwestie omdraait: Feyenoord. Wij willen geen avontuur. Wij willen zekerheid. De betaald voetbaltak van Feyenoord wordt het mestputje ingeduwd door politici die geen reet verstand hebben van voetbal en nooit in De Kuip komen. Ze lullen alleen die nagemaakte directeuren na. Opzouten.’’