Feyenoord deelt eerste tik uit aan Marseille in halve finale

28 April 2022, 23:04 uur
ANP

Feyenoord heeft de eerste confrontatie met Olympique Marseille in de halve finale van de Conference League gewonnen. De ploeg van trainer Arne Slot zegevierde met 3-2 in een sfeervolle Kuip. Cyriel Dessers scoorde zijn negende en tiende treffer van het derde toernooi van de UEFA. De return staat voor volgende week donderdag in Stade Vélodrome op het programma.

Feyenoord leidde na 20 minuten al met 2-0. Dessers opende in de 18e minuut de score en Luis Sinisterra trof 2 minuten later opnieuw doel (2-0). Olympique Marseille slaagde er nog voor rust in gelijk te maken. De snelle Bamba Dieng tekende in de 28e minuut voor 2-1. Gerson maakte in de 40e minuut de 2-2.

De tweede helft was nog geen 10 seconden oud of Dessers scoorde opnieuw. De spits profiteerde van een veel te zachte terugspeelbal van verdediger Duje Caleta-Car van Marseille.