Feyenoord beslist uitwedstrijd tegen Fortuna al voor rust

26 February 2023, 14:30 uur
ANP

Feyenoord is in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard niet in de problemen gekomen. De koploper won met 4-2 in Limburg. Halverwege het duel stond het al 3-0 voor de Rotterdammers.

Al na ruim een kwartier leidde Feyenoord comfortabel met 2-0. De ploeg van trainer Arne Slot kwam op voorsprong door een eigen doelpunt. Ximo Navarro kreeg een door Feyenoord-verdediger David Hancko doorgekopte corner verkeerd op zijn hoofd en de bal verdween zo in het Limburgse doel.

Het tweede doelpunt van de middag was aanzienlijk fraaier. Javairô Dilrosun legde de bal buiten het zestienmetergebied terug op Mats Wieffer en de revelatie van het seizoen schoot de bal van ruim 20 meter hard binnen. Het was voor Wieffer zijn eerste doelpunt voor Feyenoord in de Eredivisie.

Vlak voor rust werd het ook nog 0-3. Aan het doelpunt ging een fout in de defensie van Fortuna vooraf. Arianit Ferati leverde de bal zomaar in bij Alireza Jahanbakhsh en die stelde Santiago Giménez in staat de bal in het lege doel te tikken.

Kort na rust bracht Fortuna Sittard de spanning weer een heel klein beetje terug. Een schot van Deroy Duarte hobbelde binnen, waardoor de achterstand werd verkleind tot twee goals. Kort voor het doelpunt had de in de rust ingevallen George Cox de paal geraakt.

Het doelpunt bleek niet meer dan een korte opleving van de Limburgers. Na ruim een uur maakte invaller Igor Paixão er 1-4 van. De Braziliaan verving na een uur Jahanbakhsh. Tegelijkertijd kwam Danilo in de ploeg voor Giménez.

De Griekse verdediger Dimitris Siovas kopte in de slotfase nog raak uit een corner, maar dat deed de koploper weinig. De derde overwinning op een rij voor Feyenoord kwam geen moment meer in gevaar.

Gernot Trauner maakte in de 78e minuut zijn rentree bij Feyenoord. Hij stond maanden langs de kant met een knieblessure. Trauner verving Wieffer.

Feyenoord kwam door de zege op 52 punten en heeft nu 5 punten meer dan AZ. Ajax kan later op de dag op 3 punten komen. De Amsterdammers spelen om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen Vitesse.

Voor Feyenoord staan nu twee thuiswedstrijden op het programma in de Eredivisie. Volgend weekend komt FC Groningen naar De Kuip, een week later FC Volendam. Woensdag speelt de ploeg van Slot eerst nog in de KNVB-beker, uit tegen sc Heerenveen.