Feyenoord-Ajax op internet niet uitverkocht 

17 February 2019, 21:47 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

Na de 6-2 overwinning van Feyenoord op Ajax in competitieverband kortgeleden is er ook veel belangstelling voor kaarten voor het bekerduel tussen die twee kemphanen. Die klassieker wordt op 27 februari in de Kuip gespeeld. Officieel zijn er geen kaarten meer te koop, maar nog wel op internet. Geïnteresseerde fans moeten een veelvoud neerleggen voor een plaatsje op de tribune. Zo worden er op Marktplaats 2 tickets aangeboden voor 125 euro per stuk, waar normaal 29,50 euro betaald had moeten worden.
 
De KNVB en Feyenoord zijn hier niet van gediend en dreigen met stadionverboden en geldboetes alsmede het blokkeren van de tickets. Er zou vijf ton tien procent van de kaarten voor dit bekerduel illegaal worden doorverkocht.
 
"Het gehele Nederlandse voetbal heeft hier last van", zo citeert De Telegraaf. "Door deze praktijken wordt het voetbal minder betaalbaar. De fans zijn de dupe, vooral die met een kleinere portemonnee. Het levert ook veiligheidsrisico’s op, bijvoorbeeld omdat het door illegale doorverkoop moeilijker wordt om supportersgroepen te kunnen scheiden," aldus De Telegraaf.