Feyenoord aast op revanche tegen AS Roma

13 April 2023, 08:42 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord wil in het thuisduel met AS Roma een goede uitgangspositie verwerven voor de return van volgende week in de kwartfinale van de Europa League. "Het zou mooi zijn als we met een voorsprong naar Italië kunnen", zei trainer Arne Slot.

De succesvolle coach van de koploper van de Eredivisie kan weer een beroep doen op doelman Justin Bijlow, die hersteld is van een polsblessure. Feyenoord en AS Roma troffen elkaar vorig jaar in de finale van de Conference League. De ploeg van trainer José Mourinho zegevierde met 1-0 in Tirana. De Portugese coach versterkte zijn ploeg vorige zomer met Paulo Dybala, Nemanja Matic en Georginio Wijnaldum, die is geboren in Rotterdam.

Bij beide duels tussen Feyenoord en AS Roma zijn geen fans van de bezoekende club welkom. Feyenoord houdt 2000 stoeltjes leeg omdat het van de UEFA geen netten mag ophangen voor televisiecamera's. Feyenoord speelt de resterende thuisduels in de Eredivisie wel met netten om het hele veld, na de hoofdwond die Ajax-speler Davy Klaassen vorige week opliep door een voorwerp uit het publiek in De Kuip.

Het duel tussen Feyenoord en AS Roma begint om 18.45 uur.


Door: ANP