Feyenoord aast op 1e punten in groepsfase

3 October 2019, 09:41 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord aast donderdagavond tijdens de tweede speelronde van de groepsfase in de Europa League op het eerste succes. De ploeg van trainer Jaap Stam treedt in de eigen Kuip aan tegen FC Porto. De Portugese ploeg leidt in poule G na de thuiszege tegen Young Boys (2-1). Feyenoord begon met een nederlaag van 1-0 bij Rangers FC. Het duel in Rotterdam begint om 18.55 uur.

AZ treedt om dezelfde tijd in Den Haag aan tegen Manchester United. De Alkmaarse formatie pakte twee weken geleden in Servië tegen Partizan Belgrado het eerste punt (2-2). AZ is sterk begonnen aan het seizoen en beschikt met slechts drie tegentreffers momenteel over de sterkste verdediging van de eredivisie. Het door blessures geplaagde ManUnited daarentegen heeft in zeven competitieduels slechts negen keer gescoord. De Engelse ploeg is koploper in poule L dankzij de krappe thuiszege tegen FC Astana (1-0).

PSV begint in Noorwegen om 21.00 uur aan het duel met Rosenborg. De Brabantse ploeg opende de strijd in groep D met een overwinning in Eindhoven tegen Sporting Portugal (3-2).