Feyenoord - Sparta voor 10.000 toeschouwers

14 July 2020, 17:11 uur
Sport
mainImage
Rotterdam Branding Toolkit - Guido Pijper

Er mogen op zondag 9 augustus 10.000 toeschouwers komen kijken naar de eerste oefenwedstrijd van Feyenoord in de voorbereiding op het nieuwe seizoen tegen Sparta. Joris van Dijk, de nieuwe commercieel directeur van Feyenoord, zei wel te verwachten dat het nog een hele puzzel zal worden. Vooral om de bezoekersstroom buiten de Kuip in goede banen te leiden. Feyenoord wil tot elke prijs voorkomen dat het bij de allereerste test al mis zou kunnen gaan met de handhaving van de 1.5 metervoorschriften.

Op zondag 16 augustus staat de tweede oefenwedstrijd (thuis tegen FC Twente) op het programma. Bij Feyenoord gaat men er niet vanuit dat het toeschouwersaantal op die dag kan worden opgeschroefd naar 15.000. Pas na de twee oefenwedstrijden wordt de proef geëvalueerd.

Van Dijk maakte het getal van 10.000 bezoekers bekend tijdens de opening van een fanshop in het Maasstad Ziekenhuis op Zuid. Wie in aanmerking komen om de oefenwedstrijden te zien wordt later bekend gemaakt. De verwachting is dat Sparta-supporters niet welkom zijn, omdat dit verbod voor supporters van uitspelende clubs ook geldt in de competitie.