Fer hoopt zo snel op contract bij Feyenoord

24 July 2019, 22:59 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Leroy Fer (voorgrond)

Leroy Fer hoopt dat hij binnenkort zijn handtekening kan zetten onder een contract bij Feyenoord. De 29-jarige middenvelder traint al een tijdje mee bij zijn oude club, aanvankelijk met de bedoeling om na enkele jaren met de nodige fysieke problemen weer fit te worden. De nieuwe verbintenis met Feyenoord is volledig afhankelijk van het oordeel van de medische staf van Feyenoord.

"Feyenoord is de club waar ik ooit ben begonnen, deze club zit in mijn hart", zei Fer bij Veronica na de oefenwedstrijd tegen Angers (2-2). "Hopelijk resulteert dat in een contract. Maar dat is aan boven. Het belangrijkste is weer fit worden, daarna zien we het wel."

Fer, die tussen 2007 en 2011 ruim honderd competitieduels in de Rotterdamse hoofdmacht speelde, begon tegen Angers in de basis. De elfvoudig international werd in de rust gewisseld door trainer Jaap Stam. "Ik heb weer 45 minuten in de benen, het ging lekker. Als team hebben we bij vlagen ook goed gevoetbald. We maakten twee goede goals, maar we gaven er ook twee weg. Daar moeten we aan werken."
Stam wil Fer er graag bij hebben. "Leroy doet het hartstikke goed. We gaan na vandaag kijken of we eruit kunnen komen", zei de trainer.

Jørgensen 

Feyenoord hoort morgen definitief hoe de zaken er voorstaan met de geblesseerde Nicolai Jørgensen. Zeker is dat hij voorlopig nog vier weken rust moet houden, maar de diagnose kan nog erger uitvallen en dan wacht een kijkoperatie. In dat geval moet Feyenoord hals over kop op jacht naar een nieuwe spits, omdat gisteravond duidelijk werd dat Dylan Vente het niveau niet aan kan. Vincent Janssen van Tottenham Hotspur wordt dit niet. De 25-jarige oud-Feyenoorder gaat zijn geluk beproeven bij CF Monterrey in Mexico.