FC Volendam boekt na flitsende start benauwde zege op Excelsior

28 May 2023, 17:13 uur
ANP

FC Volendam heeft het seizoen afgesloten met een benauwde zege op Excelsior: 3-2. Voor beide clubs stond in de slotwedstrijd eigenlijk niets meer op het spel.

De thuisploeg van trainer Wim Jonk scoorde drie keer in het eerste half uur, maar Excelsior kwam na rust terug. In de laatste minuut kregen de Rotterdammers een strafschop. De penalty van Reda Kharchouch werd echter gestopt door Volendam-doelman Filip Stankovic en in de rebound scoorde Nikolas Agrafiotis weliswaar, maar zijn 3-3 werd afgekeurd omdat hij te snel was komen inlopen.

FC Volendam en Excelsior verzekerden zich vorige week al van handhaving. De ploeg van Jonk dankte dat vooral aan een sterke tweede seizoenshelft. Volendam eindigde met 36 punten op de veertiende plaats, Excelsior werd vijftiende met 32 punten. FC Emmen moet als nummer 16 de play-offs om promotie/degradatie in.

Linksbuiten Daryl van Mieghem opende al snel de score, na een actie van Gaetano Oristanio. Volendam kwam even later met hulp van Stijn van Gassel op 2-0. De doelman van Excelsior stompte de bal uit een hoekschop in eigen doel. Francesco Antonucci schoot op fraaie wijze de derde treffer binnen. Het Excelsior van trainer Marinus Dijkhuizen bracht de spanning na rust terug via goals van Lazaros Lamprou en Agrafiotis.