FC Utrecht wint met klein verschil van Excelsior Rotterdam

25 January 2023, 23:12 uur
Sport
mainImage
ANP

FC Utrecht heeft voor het eerst sinds de winterstop een wedstrijd gewonnen in de Eredivisie. De formatie van de Deense trainer Michael Silberbauer, de opvolger van de tussentijds vertrokken Henk Fraser, versloeg op eigen veld Excelsior Rotterdam (1-0). Het afgelopen weekeinde had FC Utrecht nog verloren bij FC Twente. De club staat nu op de zevende plek.

De thuisclub nam al snel afstand. Al na 6 minuten werd het 1-0 door Anastasios Douvikas. De Griek scoorde na een pass van Can Bozdogan, die profiteerde van balverlies aan Rotterdamse kant.

Excelsior kreeg in de eerste helft ook meerdere mogelijkheden. Zo ging een schot van Marouan Azarkan maar net naast het doel van Vasilis Barkas. Aan de andere kant redde vervolgens de Rotterdamse doelman Stijn van Gassel naar behoren op een hard schot van Hidde ter Avest. Ook was er een aardige inzet van Taylor Booth, eveneens gestopt door Van Gassel.

De thuisclub begon met overtuiging aan de tweede helft. Eerst schoot Booth net over, vervolgens kopte Douvikas op de lat. In de rebound kreeg Bozdogan de bal vervolgens evenmin in het doel. In de slotfase was middenvelder Jens Toornstra met een goed schot nog dicht bij de tweede treffer voor de thuisclub.


Door: ANP