Excelsior zakt na nederlaag bij Groningen naar de gevarenzone

25 February 2023, 18:42 uur
ANP
Marinus Dijkhuizen.

FC Groningen heeft eindelijk weer eens een wedstrijd in de Eredivisie gewonnen. De formatie van de Barendrechtse trainer Dennis van der Ree was zaterdagmiddag op eigen veld te sterk voor Excelsior, 3-0. Op de ranglijst naderde Groningen, een na laatste, de tegenstander daardoor tot op 3 punten. De Kralingers zakken naar de gevarenzone en dat baart trainer Marinus Dijkhuizen zorgen. FC Groningen had niet meer gewonnen sinds 23 oktober, toen het uitgerekend titelkandidaat PSV versloeg.

Al in de 13e minuut kwam FC Groningen op voorsprong. De Noor Johan Hove schoot binnen, na een bekeken pass van de Zweed Daleho Irandust.

Ook Elvis Manu was voor rust twee keer dreigend voor de thuisclub, maar hij vond steeds Stijn van Gassel op zijn weg. De Rotterdamse doelman greep ook goed in bij pogingen van Ricardo Pepi en voorkwam daarmee dat het betere Groningen al in de eerste helft meer afstand nam.

Enkele minuten na rust liep de thuisclub wel verder uit, net nadat Peer Koopmeiners en Lazaros Lamprou mogelijkheden voor Excelsior hadden laten liggen. Pepi speelde zichzelf vrij en rondde af, na een dieptepass van Irandust. Door Liam van Gelderen werd het 3-0. Hij scoorde na geklungel in de Rotterdamse defensie.

Jetro Willems beleefde na ruim een uur zijn debuut voor FC Groningen. De voormalige international, verdediger, werd deze week voor de rest van het seizoen gecontracteerd.