Excelsior wint ook tweede wedstrijd

19 August 2019, 22:50 uur
ANP
Ricardo Moniz.

Excelsior heeft ook de tweede competitiewedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie gewonnen. De ploeg van trainer Ricardo Moniz versloeg Jong AZ op het trainingscomplex van de Alkmaarse club met 2-1. Excelsior, dat afgelopen seizoen via de play-offs degradeerde uit de eredivisie, was de competitie begonnen met een zege op Jong FC Utrecht (2-0).

Thomas Verhaar opende na een half uur de score, Jeffry Fortes tekende halverwege de tweede helft met een kopbal voor de 0-2. Jong AZ kwam al snel terug in de wedstrijd via een benutte strafschop van Albert Gudmundsson, maar Excelsior wist de voorsprong vast te houden. De club uit Kralingen heeft nu net als NAC Breda, FC Eindhoven en De Graafschap na twee duels de maximale score van zes punten.

NEC ontsnapte aan een nieuwe nederlaag. De club uit Nijmegen pakte diep in blessuretijd nog een punt bij Jong Ajax dankzij de 3-3 van Josef Kvida. Kort daarvoor had Victor Jensen aan de andere kant een strafschop gemist. Jong Ajax was al na 5 minuten op voorsprong gekomen via Lassina Traoré, maar Sven Braken en Anthony Musaba zorgden er steeds op aangeven van Randy Wolters voor dat NEC halverwege de leiding had. Jong Ajax nam in de tweede helft het initiatief weer over dankzij goals van Jensen en Ryan Gravenberch, maar na de misser vanaf 11 meter van de Deen gaven de Amsterdamse talenten de zege toch nog uit handen.

Jong FC Utrecht versloeg TOP Oss met 2-1.