Excelsior wint met 4-3 bij NEC door doelpunt in laatste minuut

13 August 2023, 15:29 uur
Sport
mainImage
ANP

Excelsior heeft de uitwedstrijd tegen NEC gewonnen door een doelpunt diep in blessuretijd. Het duel leek uit te draaien op een 3-3-gelijkspel, maar in de slotseconden schoot de Zweedse invaller Oscar Uddenäs hard raak met links.

Zes van de zeven doelpunten werden gemaakt door een speler die voor het eerst uitkwam voor de club waarvoor hij scoorde. Alleen het openingsdoelpunt werd niet gemaakt door een debutant.

Nikolas Agrafiotis opende namens Excelsior de score in de 12e minuut, waarna NEC nog voor rust op voorsprong kwam via twee oud-Ajacieden. Youri Baas maakte met een kopbal gelijk en Sontje Hansen maakte er met een geplaatst schot met links nog voor de onderbreking 2-1 van.

Hetzelfde land

De Zweed Casper Widell scoorde in de tweede helft de gelijkmaker, maar niet veel later had NEC weer de leiding via de Japanse nieuwkomer Koki Ogawa. Dankzij Richie Omorowa, eveneens een Zweed, werd het opnieuw gelijk en een andere Zweed werd de matchwinner namens Excelsior.

Voor het eerst in de Eredivisie waren drie Zweden trefzeker voor een club in hetzelfde duel. De laatste keer dat drie buitenlandse spelers uit hetzelfde land trefzeker waren, was op 23 februari 2007. De Belgen Hans Somers, Giuseppe Rossini en Tom Caluwé scoorden toen voor FC Utrecht tegen NEC (3-0).