Excelsior wint in play-offs na verlenging bij Roda JC

14 May 2022, 23:09 uur
ANP

Excelsior heeft zich in de play-offs om promotie en degradatie ten koste van Roda JC geplaatst voor de halve finales. De Rotterdammers wonnen na verlenging met 2-0 in Kerkrade. Het eerste duel was eerder deze week in 2-2 geëindigd.

Invaller Couhaib Driouech, in de 84e minuut in de ploeg gekomen voor Marouan Azarkan, zette Excelsior in het Parkstad Limburg Stadion op voorsprong. Driouech tikte de bal in de 95e minuut van dichtbij binnen nadat Thijs Dallinga een voorzet vanaf de rechterflank fraai met zijn hak had verlengd. Halverwege de tweede helft had Dallinga, in het reguliere seizoen goed voor 32 doelpunten, nog een penalty gemist. De strafschop was toegekend omdat Davy van den Berg een overtreding had gemaakt op Reuven Niemeijer.

Nikolas Agrafiotis zorgde in de blessuretijd van de verlenging voor de beslissing door de bal na een counter eenvoudig binnen te schieten na een breedtepass van Julian Baas.

Nummer 16

Excelsior neemt het in de halve finales op tegen de nummer 16 van de Eredivisie, die zondagmiddag bekend wordt. De Rotterdammers hopen na drie seizoenen in de eerste divisie terug te keren op het hoogste niveau.

Roda JC speelde in het seizoen 2017-2018 voor het laatst in de Eredivisie. De Limburgers werden toen zestiende en kwamen sindsdien in de Keuken Kampioen Divisie nog niet verder dan de vijfde plek.