Excelsior verzekert zich met zege op Fortuna van handhaving

21 May 2023, 16:44 uur
Sport
mainImage
ANP

Excelsior heeft zich met een overwinning op Fortuna Sittard verzekerd van een langer verblijf in de Eredivisie. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen zegevierde voor eigen publiek met 3-0 en vergrootte de voorsprong op FC Emmen, de nummer 16 van de ranglijst, tot 4 punten met nog één wedstrijd te gaan. FC Emmen verloor van de kersverse landskampioen Feyenoord en gaat de play-offs om promotie/degradatie in.

Excelsior trok het duel met het al uitgespeelde Fortuna Sittard na rust naar zich toe, na een rommelige eerste helft zonder al te veel kansen. Kik Pierie opende na een uur spelen de score. De verdediger kopte een indraaiende voorzet van Marouan Azarkan binnen (1-0). Couhaib Driouech verdubbelde een kwartier later de voorsprong, ook met het hoofd. De linksbuiten kon een voorzet van Kenzo Goudmijn ongehinderd inkoppen. In de slotfase schoot Goudmijn op aangeven van Driouech de 3-0 binnen.

Na het laatste fluitsignaal kwamen supporters van Excelsior het veld op om de uitkomst te vieren. De ploeg van Dijkhuizen promoveerde vorig jaar na een ware thriller in de finale van de play-offs tegen ADO Den Haag naar de Eredivisie. Op het hoogste niveau had Excelsior het niet makkelijk, maar met de negende zege van het seizoen werd zondag wel behoud in de Eredivisie veiliggesteld. De Kralingers sluiten de competitie volgende week af tegen FC Volendam, dat zondag ook zeker werd van een tweede seizoen op rij in de hoogste afdeling.


Door: ANP