Excelsior-speler Parrott mist door schorsing wedstrijd tegen Ajax

16 April 2024, 15:26 uur
Sport
mainImage
ANP
Troy Parrott.

Voetballer Troy Parrott van Excelsior is geschorst voor de uitwedstrijd tegen Ajax op woensdag 24 april. De Ierse spits kreeg na de rode kaart tegen FC Volendam een schikkingsvoorstel van twee duels, waarvan een wedstrijd voorwaardelijk. De Rotterdamse club is daarmee akkoord gegaan.

Parrott kreeg een rode kaart na een opstootje dat plaatsvond na het laatste fluitsignaal van het duel met Volendam. Arbiter Danny Makkelie werd kort na de schermutselingen naar zijn beeldscherm geroepen en bekeek de beelden. Naast de rode kaart voor Parrott gaf hij de Volendammer Safouane Karim zijn tweede gele kaart.

"Wij zijn het niet eens met de straf en zijn van mening dat een schorsing niet in verhouding staat tot wat Troy gedaan heeft", zegt technisch manager Niels van Duinen. "Tegelijkertijd laat de aanklager weinig ruimte voor interpretatie en achten wij de kans op herziening van de straf nihil. Daarom hebben wij besloten om toch met deze straf akkoord te gaan. Met tegenzin, omdat er zwaardere vergrijpen zijn die niet bestraft worden. Tegen NEC kan hij er op deze manier in elk geval wel weer bij zijn."


Door: ANP