Excelsior klimt met zege richting middenmoot van Eredivisie

20 January 2023, 22:34 uur
ANP

Excelsior heeft verder afstand genomen van de onderste plaatsen van de Eredivisie. De club klom met een thuiszege op FC Volendam (2-0) naar de voorlopige elfde plaats van de ranglijst. Volendam blijft de de nummer voorlaatst van de competitie, met 3 punten meer dan hekkensluiter SC Cambuur.

FC Volendam sloot de eerste twee competitiewedstrijden van het nieuwe jaar tegen SC Cambuur en RKC Waalwijk met een zege af. De club sprokkelde in die duels net zoveel punten bij elkaar als in de eerste veertien ontmoetingen van dit seizoen in de Eredivisie.

Tegen Excelsior kwam de ploeg van trainer Wim Jonk in de 18e minuut ongelukkig op achterstand. Doelman Filip Stankovic tastte mis na een hoekschop en zag zijn verraste verdediger Damon Mirani de bal in eigen doel werken.

Excelsior was vlak voor rust dichtbij een tweede treffer. Maar Couhaib Driouech raakte de paal na een scrimmage voor het doel van de bezoekers. Excelsior was ook na rust de betere ploeg. Maar de wedstrijd bleef tot de 80e minuut spannend omdat de thuisploeg niet verder afstand nam van Volendam. Daarna maakte Marouan Azarkan de bevrijdende 2-0, op aangeven van Julian Baas.