Excelsior geeft in en tegen Utrecht een overwinning weg: 2-2

12 November 2023, 22:45 uur
ANP

In een kolkende Galgenwaard heeft Excelsior tegen FC Utrecht een zeker lijkende overwinning uit handen gegeven. De Kralingers hadden tot ver in blesssuretijd een 1-2 voorsprong, maar de ploeg van trainer Ron Jans kwam uit een hoekschop toch nog langszij: 2-2.

De thuisploeg kwam zelfs met 2-0 achter, maar wist zich met de hartstochtelijke steun van de aanhang toch terug te vechten naar een gelijkspel. Modibo Sagnan kopte diep in blessuretijd de 2-2 binnen. Excelsior blijft zevende in de Eredivisie, Utrecht moet het doen met de zestiende plaats.

FC Utrecht begon voortvarend, maar Excelsior nam geleidelijk het initiatief over en was via Cisse Sandra dicht bij de openingstreffer. Een schot van Troy Parrott raakte de paal. Op slag van rust kopte Marouan Azarkan FC Utrecht bijna op voorsprong, maar de bal ging net naast.

In de tweede helft zette Excelsior het betere spel om in doelpunten. Couhaib Driouech scoorde fraai. Hij passeerde eerst twee man en schoot bijna vanaf de achterlijn de bal in het doel. Even later viel de 0-2 uit een hoekschop. Lazaros Lamprou kopte bij de tweede paal de bal binnen.

Utrecht gaf zich niet gewonnen en Can Bozdogan zorgde na 70 minuten voor de aansluiting. Hij passeerde met een schot van afstand keeper Van Gassel. Trainer Jans spoorde de ploeg aan voor een slotoffensief. De gelijkmaker bleef lang uit, maar Sagnan sleept er uiteindelijk een punt uit.