Excelsior geeft armoedig ADO Den Haag enorm pak slaag

30 August 2024, 22:54 uur

ADO Den Haag leed vrijdagavond een forse thuisnederlaag tegen Excelsior (0-5). Noah Naujoks, Richie Omorowa, Cedric Hatenboer, Mike van Duinen en Jerolldino Armantrading scoorden voor de bezoekers. Mike van Duinen scoorde zijn eerste goal sinds 23 december 2020. De thuisclub was alleen in het eerste deel van de tweede helft gevaarlijk, maar de gelijkmaker bleef uit waarna de Kralingers over het armoedige ADO Den Haag heen walsten.

In de 22ste minuut kwam Excelsior aan de leiding. Een uitstekende pass van Arthur Zagre werd koelbloedig afgerond door Noah Naujoks: 0-1. Na rust liepen de Rotterdammers verder weg. Een fout in de opbouw bij ADO leidde in de 58ste minuut tot een doelpunt van Richie Omorowa. Vijf minuten later maakte Cedric Hatenboer gebruik van de ruimte om de bal in de linkerhoek te schieten: 0-3.

In de 82ste minuut maakte Mike van Duinen er 0-4 van. De spits schoot een lage voorzet van Jerolldino Bergraaf binnen. Van Duinen, die uit de jeugd van ADO komt, juichte ingetogen. Het werd in de 88ste minuut nog 0-5 via Bergraaf, die overigens tot voor kort de naam Armantrading droeg. Bergraaf nam de bal in de drukte vloeiend aan en schoot van zestien meter prachtig binnen: 0-5.

Koploper

Helmond Sport mag zich minimaal een dag koploper van de Keuken Kampioen Divisie noemen. De club won de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo (3-0) door doelpunten van Lennerd Daneels, Anthony van den Hurk en Jonas Scholz.

Helmond Sport heeft 1 punt meer dan TOP Oss, Excelsior, FC Den Bosch, FC Eindhoven, Jong AZ, FC Dordrecht, FC Emmen en Telstar. Van die achtervolgers komt TOP Oss zaterdag nog in actie tegen FC Volendam.

Het duel tussen Vitesse en FC Eindhoven leverde geen winnaar op (1-1). Alexander Büttner benutte een strafschop voor de thuisploeg. Boris van Schuppen verzilverde een penalty voor de bezoekers uit Brabant. Hicham Acheffay bezorgde FC Den Bosch in de slotfase een uitzege op Jong Ajax (1-2). Telstar en Jong AZ kwamen niet tot scoren (0-0). Devin Haen en Joep van der Sluijs hielpen FC Dordrecht aan een thuiszege op SC Cambuur (2-0).

Luca Foubert maakte in de slotfase het winnende doelpunt voor MVV Maastricht tegen Jong PSV (3-2). Jesper Uneken maakte beide doelpunten voor de talenten van de landskampioen en Jong FC Utrecht verspeelde een voorsprong tegen FC Emmen (1-2).