Excelsior geeft 2-0 voorsprong weg tegen Roda JC; een domper

Sport
mainImage
ANP
Trainer Marinus Dijkhuizen.

Roda JC heeft zich een goede uitgangspositie verschaft in de strijd om een plek in de tweede ronde van de play-offs om promotie. De Limburgers maakten in de eerste wedstrijd tegen Excelsior een 2-0-achterstand ongedaan: 2-2. Een enorme domper voor de Kralingse ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen.

Dylan Vente en Stefano Marzo waren in Rotterdam in de 67e en 68e minuut trefzeker voor Roda. Voormalig Feyenoorder Vente scoorde met een fraai schot van afstand. Excelsior had in de 9e minuut de leiding genomen via Kenzo Goudmijn en Thijs Dallinga had er vlak voor rust uit een penalty 2-0 van gemaakt.

Roda JC eindigde in het reguliere seizoen als 5e, Excelsior als 6e.

De return in Kerkrade is zaterdag. De winnaar van de confrontatie speelt in de volgende ronde tegen de nummer 16 van de Eredivisie.