Excelsior bezig aan de beste seizoensstart in eredivisie ooit

8 October 2023, 10:35 uur
ANP

Excelsior is met 13 punten uit acht duels bezig aan de beste seizoensstart ooit in de Eredivisie. De Rotterdammers staan knap vijfde. De Rotterdammers speelden zaterdag met 0-0 gelijk bij Vitesse en kreeg enkele goede mogelijkheden om zelfs de winst in Arnhem te pakken

Vitesse, dat vorig weekeinde de derby van NEC won (1-3), leek na een kwartier spelen een strafschop te krijgen. Na een voorzet van Gyan de Regt dacht scheidsrechter Joey Kooij dat Casper Widell hands maakte. Bij het bekijken van de tv-beelden kwam Kooij tot een ander inzicht.

In een weinig spectaculair duel kreeg Excelsior in de 64e minuut een aardige mogelijkheid. Spits Nikolas Agrafiotis kreeg de bal van dichtbij niet langs keeper Eloy Room. Aan de andere kant redde Stijn van Gassel in de 86e minuut op een inzet van linksback Mica Pinto. De doelman hield daarna ook aanvoerder Marco van Ginkel nog van scoren af.

Vitesse hervat de Eredivisie na de komende interlandperiode met een uitwedstrijd tegen regerend kampioen Feyenoord. Excelsior ontvangt PEC Zwolle.