mainImage

Eerbetoon Feyenoord-fans aan Wim Jansen op voorplein De Kuip

27 januari 2022, 08:40 uur
Sport, IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam

Het eerbetoon van de supporters van Feyenoord aan het overleden clubicoon Wim Jansen zal komende zaterdag op het voorplein van De Kuip aan de Olympiazijde plaatsvinden. Dat gebeurt met instemming van de familie van de oud-international, die eerder deze week op 75-jarige leeftijd overleed. Fans kunnen zich om 14.00 uur verzamelen bij het befaamde voetbalstadion.

"Direct na het overlijden zijn we samen met de club in contact getreden met zijn familie om waar het kan de familie Jansen te steunen. De familie heeft aangegeven dat zij de supporters in staat wil stellen om hun laatste eer aan Wim Jansen te bewijzen", laten drie supportersgroeperingen van Feyenoord weten op social media. De komende dagen volgt er nog wat meer informatie, aldus FSV De Feijenoorder, FRFC1908 en De Noordzijde.

Jansen speelde 65 interlands voor het Nederlands elftal, waarmee hij de finales verloor van de WK's van 1974 en 1978. Vorig jaar werd bekend dat hij leed aan dementie. Hij kwam in 476 officiële wedstrijden uit in het shirt van Feyenoord en scoorde 39 keer. De middenvelder won in 1970 met Feyenoord de Europa Cup 1 en de wereldbeker voor clubs. Jansen speelde begin jaren 80, aan het einde van zijn carrière, ook een paar seizoenen bij Ajax. Daarna was de Rotterdammer in diverse technische functies langdurig werkzaam bij Feyenoord.


Door: ANP | Foto: ANP
Folders