Dominant Feyenoord rekent af met PEC Zwolle in beker: 3-1

12 January 2023, 23:05 uur
ANP

Feyenoord heeft zich redelijk eenvoudig geplaatst bij de laatste zestien van de KNVB-beker. De koploper van de Eredivisie rekende in de tweede ronde van het toernooi af met PEC Zwolle, de nummer 2 van de eerste divisie. Het werd in De Kuip, waar het vrijwel de hele wedstrijd regende, 3-1.

Hoewel de bezoekers al na 2 minuten op voorsprong kwamen door een fraaie goal van Haris Medunjanin, was de ploeg uit Zwolle niet bij machte het Feyenoord lastig te maken. De Rotterdammers waren oppermachtig en creëerden kans na kans.

De achterstand was na een half uur al weggewerkt via goals van Mats Wieffer en Danilo. In de tweede helft bleef Feyenoord PEC onder zware druk zetten en volgde al snel de derde treffer. Die kwam opnieuw van Danilo.