Doelman Bijlow terug in Oranje-selectie; Feyenoord hofleverancier

27 October 2023, 13:39 uur
Sport
mainImage
ANP
Justin Bijlow.

Bondscoach Ronald Koeman heeft een voorlopige selectie van 26 internationals samengesteld voor de laatste interlands van het Nederlands elftal in de groepsfase van de EK-kwalificatie tegen Ierland en Gibraltar. Op zijn lijst staan alleen spelers die op dit moment volledig fit zijn. Jerdy Schouten en Justin Bijlow zitten ook in de voorselectie. Feyenoord is met Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer, Quilindschy Hartman en Calvin Stengs hofleverancier.

Frenkie de Jong, Cody Gakpo en Memphis Depay maken geen deel uit van de voorlopige selectie van Koeman. De Jong heeft vrijdag wel de training hervat bij FC Barcelona. Gakpo maakte donderdag zijn rentree bij Liverpool na een knieblessure. Depay revalideert nog bij Atlético Madrid.

"We hebben ervoor gekozen alleen spelers op deze voorlopige lijst te zetten die 100 procent fit zijn", stelt de bondscoach. "Natuurlijk houdt onze medische staf de fitheid van alle spelers nauwlettend in de gaten. Pas over twee weken maak ik de definitieve selectie bekend. Het kan dus gebeuren dat we dan alsnog kunnen kiezen voor jongens die niet op deze lijst staan."

Nederland speelt op 18 november tegen Ierland in de Johan Cruijff ArenA. Drie dagen later staat een uitduel met Gibraltar op het programma. Die wedstrijd wordt in het Portugese Faro afgewerkt omdat het Victoria-stadion in Gibraltar wordt verbouwd. Gibraltar heeft maar één stadion dat aan de eisen van de UEFA voldoet.

Het Nederlands elftal plaatst zich rechtstreeks voor het EK van volgend jaar in Duitsland als het Ierland of Gibraltar verslaat.

 


Door: ANP