’’Dit is een tweet om te bewaren, mensen’’

10 August 2019, 11:30 uur
Sport
mainImage
Inzet: Raadslid Verheij, portefeuillehouder VVD Feyenoord City

De fractie van de VVD heeft kritiek geuit op de verkwisting van gemeenschapsgeld in relatie tot de subsidie aan de inmiddels failliete producent van de elektrische leenfiets - GoBike – maar stond er niet bij stil dat de tweet zou doordringen tot de grote hoeveelheid oplettende sites met Feyenoord-supporters, die al jaren en onafgebroken de plannen voor Feyenoord City bestrijden.

‘’In beginsel wij zijn een groot voorstander van duurzame vervoersmiddelen. Alleen niet van verkwisting van gemeenschapsgeld in private partijen. Nu Gobike failliet is, willen wij weten wat er is gebeurd en of er nog herhaling dreigt’’, twitterde de VVD.

En toen kon men binnen de Rotterdamse VVD-kringen wachten op de reacties. De tweet werd massaal gedeeld en verwijzend naar het VVD-standpunt inzake Feyenoord City (pro) gepareerd met de opmerking: ’’Dit is een tweet om te bewaren, mensen.’’

Het particuliere GoBike kreeg 1,6 miljoen euro subsidie van een aantal rijkspartijen, waaronder op voorspraak van GroenLinks één-zesde van de gemeente Rotterdam.