Dick Advocaat over rood Berghuis: hij was te laat

25 April 2021, 19:52 uur
OrangePictures
Trainer Dick Advocaat.

Trainer Dick Advocaat weet dat hij bij Feyenoord zijn aanvoerder Steven Berghuis even moet missen. De aanvaller kreeg in het duel met Vitesse (0-0) de rode kaart en kan een schorsing tegemoet zien. "Hij was te laat", zei Advocaat na het terugzien van de tv-beelden. "De jongens zeiden al dat het terecht was en hij zelf ook."

Berghuis protesteerde amper nadat scheidsrechter Dennis Higler hem de rode kaart had voorgehouden na een overtreding van achteren op Maximilian Wittek. Met tien man probeerde Feyenoord in het laatste kwartier nog een overwinning af te dwingen, maar echt grote kansen kreeg de thuisclub niet.

"De eerste helft was heel slecht en rommelig", zei Advocaat. "We hebben Vitesse met veel verkeerde passes in het spel gebracht. In de tweede helft hebben we het met een hoop arbeid kunnen omkeren. We creëerden toch vier, vijf kansen. Daar moet je er dan toch eentje van maken."

Vier wedstrijden voor het einde van de competitie staat Feyenoord 2 punten achter op Vitesse, dat de vierde plek inneemt. Die plek levert een ticket voor de Conference League op, de nummer 5 moet de play-offs om Europees voetbal in. Feyenoord speelt volgende week uit tegen ADO Den Haag, hoogstwaarschijnlijk zonder Berghuis. Een week later komt Ajax naar De Kuip.