Dick Advocaat als 'klankbord' terug bij Utrecht

24 March 2022, 13:08 uur
Sport
mainImage
ANP

Dick Advocaat keert terug bij FC Utrecht. De 74-jarige Hagenaar gaat fungeren als klankbord voor interim-hoofdtrainer Rick Kruys, die het seizoen afmaakt als vervanger van de ontslagen René Hake. De Deense oud-international Michael Silberbauer,die tussen 2008 en 2011 voor Utrecht speelde, versterkt als assistent-trainer de technische staf.

Advocaat voetbalde in de nadagen van zijn carrière bij FC Utrecht en was in het seizoen 2018-2019 hoofdtrainer in de domstad. Onder zijn leiding plaatste de ploeg zich via de play-offs voor Europees voetbal. De gelouterde Hagenaar werkte daarna ook nog bij Feyenoord en hij was bondscoach van Irak. Eind november legde Advocaat daar zijn functie neer.

"Dick kent de club natuurlijk en heeft ook al eerder met Rick samengewerkt", zegt technisch directeur Jordy Zuidam. "Het was een nadrukkelijke wens van Rick om Dick toe te voegen aan de staf, zodat hij een extra mogelijkheid om te klankborden heeft. We zijn blij dat Dick paraat staat met zijn jarenlange ervaring."

Ervaring

Silberbauer (40) deed de afgelopen jaren als trainer ervaring op bij clubs in Zwitserland, Denemarken en Canada. "Michael is een echte clubman, een leider met een winnaarsmentaliteit", zegt Zuidam. "Hij kan zijn ervaring overbrengen op de groep. Daarnaast heeft hij zich in de afgelopen jaren ontwikkeld als een expert op het gebied van data, waardoor hij een welkome aanvulling is in de technische staf."

Kruys, die ook Sander Keller als assistent heeft, zit volgende week zaterdag voor het eerst als hoofdtrainer op de bank. FC Utrecht neemt het dan in Waalwijk op tegen RKC. Hake moest vertrekken vanwege de tegenvallende resultaten van de laatste tijd. Utrecht staat op de zevende plek in de Eredivisie. Doel is een plek in de top 6 en deelname aan de play-offs om Europees voetbal.


Door: ANP