Depay laat zijn vriend Promes ook na veroordeling niet vallen

19 March 2024, 14:59 uur
Sport
mainImage
ANP

Memphis Depay heeft geen spijt van zijn steunbetuigingen aan Quincy Promes op social media. Hij benadrukt zijn vriendschap met de aanvaller van Spartak Moskou, die 7,5 jaar de gevangenis in moet voor betrokkenheid bij de smokkel van een grote lading cocaïne en het steken van een neef op een familiefeest.

Bondscoach Ronald Koeman vindt dergelijke steunbetuigingen aan Promes 'niet handig.' "Je kan het voor jezelf makkelijker maken door dit soort dingen niet te doen", zei hij maandag op een persconferentie. "Het roept altijd aversie en kritiek op."

"Ieder advies is welkom, zeker van mensen met wie ik samenwerk", vertelde Depay vlak voor training van Oranje aan aanwezige journalisten. De spits van Atlético Madrid verwacht dat Koeman het onderwerp deze week nog bij hem aankaart, net zoals directeur topsport Nigel de Jong van de KNVB dat al heeft gedaan.

"Maar ik maak veel content en plaats bijna alles op mijn socials", stelde Depay. "Over voetbal en andere dingen die ik meemaak. Mijn posts over Quincy waren niet bedoeld om te provoceren. Laatst waren we samen op vakantie met vrienden in Dubai. Paul Pogba stond ook op een foto die ik plaatste. Dat is ook een beetje het leven wat ik leid."

"Mensen moeten zich ook realiseren dat ik uit een ander milieu kom", zei Depay. "Mijn broer heeft tien jaar vastgezeten, zoals jullie in mijn boek hebben kunnen lezen. Maar daar heb ik haast geen vraag over gehad. Over Quincy wel steeds. Ik ken hem op een andere manier dan wordt geschetst. Dat wil niet zeggen dat ik dingen goedpraat, of zomaar alles steun wat mijn vrienden doen. Maar ik laat ze niet vallen, zo ben ik niet."

De 32-jarige Promes verblijft op dit moment in een gevangenis in Dubai, in afwachting van mogelijke uitlevering aan Nederland. Hij speelde zijn vijftigste en waarschijnlijk laatste interland tegen Tsjechië op het laatste EK. Promes was met Spartak Moskou op trainingskamp in Dubai, waar hij betrokken was bij een verkeersongeluk. De oud-aanvaller Ajax, Sevilla, FC Twente en Go Ahead Eagles werd gearresteerd voordat hij met zijn ploeggenoten naar Rusland zou vliegen.
 

 


Door: ANP