Depay: blij dat we niet hebben verloren

2 June 2021, 23:51 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Depay wordt gefeliciteerd voor zijn gelijkmaker

Aanvaller Memphis Depay gaf het na de teleurstellende oefeninterland tegen Schotland (2-2) in Portugal eerlijk toe. "Ik ben blij dat we deze wedstrijd niet hebben verloren", bekende hij bij de NOS. Nederland kwam tegen de Schotten twee keer op achterstand en dankzij twee treffers van Depay kwam Oranje weer op gelijke hoogte. Zijn tweede gelijkmaker viel in de 89e minuut uit een vrije trap.

"We weten dat dit niet onze beste wedstrijd was", vervolgde Depay. "We waren slordig af en toe. We moeten nog wat meer schakelen naar bepaalde dingen in dit systeem. Helaas hebben we niet gewonnen, maar we zijn nog in de voorbereiding. We moeten ons niet te veel zorgen maken daarover."

Depay stipte aan dat hij nog nooit samen met Wout Weghorst in de "spits" had gespeeld. "Hij is lekker balvast, evenals Luuk de Jong. Hij werkt hard, maar we kunnen hem nog meer gebruiken. Daar zijn we nog naar op zoek, ook tijdens de training. Dat heeft een beetje tijd nodig."

De Vrij

Stefan de Vrij concludeerde na het onbesliste duel met Schotland (2-2) dat het Nederlands elftal nog veel werk wacht. "Ik heb echt wel een paar goede dingen gezien", zei hij. "Maar er is ook best veel voor verbetering vatbaar. Er is eigenlijk best veel werk aan de winkel."

"In balbezit moeten we beter bewegen en zorgen dat de juiste mensen in positie komen", zei De Vrij. "En we krijgen twee doelpunten tegen in de omschakeling. Dat mag natuurlijk niet. Dat was echt te makkelijk."

De Vrij is bij Internazionale gewend geraakt aan een systeem met vijf verdedigers. "Maar daar hebben we twee jaar lang op alle automatismen getraind", zei hij. "We moeten dit goed analyseren en hier moeten we goed over praten. Over we dit systeem binnen twee weken voor de start van het EK onder de knie kunnen krijgen? Dat is zeker niet onmogelijk."