Den Bosch en Excelsior gelijk in nare sfeer

17 November 2019, 17:04 uur
ANP
De aanhang van FC Den Bosch maakte zich schuldig aan racistische geluiden.

In een door spreekkoren ontsierd duel hebben FC Den Bosch en Excelsior met 3-3 gelijkgespeeld. Scheidsrechter Laurens Gerrets moest het duel voor rust bij een 1-1-stand stilleggen nadat Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira vanaf de tribune met oerwoudgeluiden en andere racistische uitingen was begeleid. Het stond op dat moment 1-1 door een doelpunt van zijn ploeggenoot Rai Vloet en de gelijkmaker door Rúben Rodrigues. Kort voor rust zette uitgerekend Mendes Moreira de Rotterdammers op voorsprong.

Mats Deijl maakte na rust uit een strafschop gelijk. Via Stijn Meijer leek Excelsior toch op weg naar de winst in De Vliert, maar 6 minuten voor tijd bezorgde Rodrigues de thuisploeg alsnog een punt.

FC Den Bosch heeft in een reactie op de website excuses aangeboden aan Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira. Die werd in het duel uit de Keuken Kampioen Divisie tussen beide clubs onheus bejegend door een deel van de aanhang van de thuisclub. Zo zongen de fans liedjes over Sinterklaas en Zwarte Piet als Mendes Moreira aan de bal was. Ook leken er oerwoudgeluiden te worden gemaakt. De club zegt dat er sprake was van 'kraaiengeluiden', die dateren uit de tijd dat Hans Kraay jr. voor de club speelde. "Iedere buitenspeler van de tegenstander die aan de kant van De Vliert-tribune aan de bal is, wordt met regelmaat ‘getrakteerd’ op zo’n ‘kraaienconcert’", aldus de Bossche club

Eerder op de dag had Go Ahead Eagles met 2-0 gewonnen bij Telstar. Elmo Lieftink en Julius Bliek bezorgden met hun doelpunten de ploeg uit Deventer de winst. Go Ahead staat vierde op vijf punten van koploper Cambuur dat zondag nog speelt tegen Almere City FC.