5 June 2018, 11:20 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad

WCR is er zondag niet in geslaagd om de belangrijke eerste wedstrijd van de nacompetitie winnend af te sluiten. In een wedstrijd die typerend was voor het gehele seizoen verloor de geel-blauwe formatie na verlenging met 1-2 van Blijdorp. WCR begon relatief sterk aan het treffen met de nummer zeven van de derde klasse D. Voetballend was het de betere ploeg, maar zoals vaker ontbrak de scherpte of het juist gepositioneerd staan voor het doel en dus bleef de openingstreffer uit. Via de zijkanten kwam het Rhoonse ensemble van trainer Henri van Zeist en assistent Jan de Groote enkele malen goed door.

Zo was het Kevin de Groote die op links doorzette en strak voor wist te geven; spits Frank Weeda kwam goed voor zijn directe tegenstander maar kon de bal met zijn teen niet de juiste richting en genoeg snelheid meegeven om het de doelman van Blijdorp echt lastig te maken. De Rotterdammers kwamen op voorsprong nadat een lange uittrap van achteruit voor onrust zorgde in de WCR-achterhoede en de gevaarlijkste aanvaller van Blijdorp voor de 0-1 kon tekenen.
Op slag van rust kwam WCR verdiend op gelijke hoogte toen een van de gevaarlijke hoekschoppen van De Groote bij de eerste paal kon worden binnen geknikt (1-1).

Na de theepauze werden de bezoekers dominanter, mede door het geblesseerd uitvallen van middenvelders Machiel van der Heijden en Marchelli Lima. En omdat er in de reguliere speeltijd geen winnaar naar voren kwam, volgde tweemaal vijftien minuten verlenging. Daarin zou WCR de deksel op de neus krijgen door twee snelle uitbraken van Blijdorp, waarmee het pleit beslecht werd.
Door de 1-3 nederlaag is WCR na één seizoen in de tweede klasse weer aangewezen tot het spelen in de derde klasse.