Dames SCOM haken af in titelstrijd

19 February 2018, 11:14 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Dames SCOM haken af in titelstrijd

Het zit de vrouwen van SG SCOM/De Zeehond ’73 de laatste tijd niet mee. Waar de ploeg in het begin van het seizoen gemakkelijk de ene overwinning aan de andere reeg, lijken zij het winnen nu verleerd. Na een ongelukkige thuisnederlaag tegen SG De Linge/PCG bleek ook het Leidse ZVL te sterk voor de vrouwen. De dames van SG SCOM/De Zeehond ’73 moesten met een 7-10 nederlaag genoegen nemen.
In Leiden hadden de dames van SG SCOM/De Zeehond ’73 nog een kleine overwinning geboekt. En ook in de thuiswedstrijd namen zij aanvankelijk een voorsprong. Na deze treffer nam het team van ZVL echter de scorende regie over. In de eerste periode kwam de ploeg nog op gelijke hoogte en na de tweede periode keek de thuisploeg tegen een 2-4 achterstand aan.
De dames van de Hoogvliets/Rozenburgse startgemeenschap probeerde in de derde periode de achterstand weer ongedaan te maken, maar tegenstander ZVL gaf geen krimp. In de doelpuntrijke vierde periode leek ZVL met gemak met de overwinning aan de haal te gaan en liep uit naar 5-10. SG SCOM/De Zeehond ’73 zette nog eenmaal aan en kwam nog terug tot 7-10. De resterende tijd was te kort om nog dichterbij te kruipen.
Met deze tweede nederlaag op rij haken de vrouwen definitief af in de race om het kampioenschap. Na de voorjaarsvakantie komt koploper Alkemade op bezoek bij de dames.