Daan Bovenberg volgt Ferry de Haan op als directeur

28 April 2021, 20:10 uur
Sport
mainImage
SBV Excelsior
Daan Bovenberg.

Daan Bovenberg volgt Ferry de Haan op als algemeen directeur van Excelsior Rotterdam. Met de aanstelling van de 32-jarige Rotterdammer zet het bestuur van Excelsior de eerste stap in het neerzetten van een nieuwe structuur die bij Excelsior past. De volgende stap is de invulling van de technische portefeuille. Hierover hoopt de club snel uitsluitsel te kunnen geven.

''Na de bekendmaking van het vertrek van Ferry de Haan zijn wij met Daan gaan zitten om vorm te geven aan de nieuwe situatie’’, licht voorzitter Bob de Lange het besluit van de club toe. ''Het afgelopen jaar is het bestuur met de directie een weg ingeslagen, waarbij binnen de directie steeds meer overlap ontstond in werkzaamheden. Dat Daan nu verdergaat in de rol als algemeen directeur geeft ons als bestuur het vertrouwen dat de ingezette koers een goed vervolg gaat krijgen’’.

De club kiest in de nieuwe opzet voor de gerichte aandacht van een directielid op de technische portefeuille. Voorheen was Ferry de Haan als algemeen directeur ook verantwoordelijk voor het technische deel. De Lange: ''Voetbal is de absolute basis van onze club en daar willen met volledige focus vol op inzetten. Met het aanstellen van Daan als algemeen directeur hebben we de eerste logische stap gezet in het neerzetten van een vernieuwde structuur. De invulling van de technische portefeuille is de volgende de stap. Het traject rond de invulling van deze functie loopt inmiddels en we hopen deze zo spoedig mogelijk te kunnen invullen’’.

Toekomst
Daan Bovenberg: ''Het vertrek van Ferry zorgt op de korte termijn voor een uitdaging. Tegelijkertijd geeft het ons ook een kans om zaken versneld te veranderen. Dit zullen we in de komende periode dan ook zeker gaan doen. Achter de schermen werken wij al langer aan een vernieuwd Excelsior. Onze positionering speelt hierin een belangrijke rol. De huidige situatie dwingt ons in eerste instantie om terug te gaan naar de basis. Van daaruit willen we met goed gedefinieerde kernwaarden, gemeenschappelijke doelen, een duidelijke structuur en vanuit een eenduidige visie gaan werken aan de toekomst’’.

Daan Bovenberg is sinds 1 april 2019 commercieel directeur van Excelsior Rotterdam. Die portefeuille houdt hij voorlopig ook onder zich. ''Aan mij de taak om samen met het bestuur in eerste instantie een team te formeren met enthousiaste mensen, die vanuit hun eigen expertise met energie, kwaliteit en focus met mij gaan bouwen aan het vernieuwde Excelsior. Dat betekent ook dat de taken en mijn rol op commercieel gebied anders ingevuld gaan worden. Ik heb erg veel vertrouwen in het commerciële team dat we dit gezamenlijk goed kunnen oppakken. Deze nieuwe kans is al met al een enorme uitdaging, waar ik veel zin in heb. Het is ook het ultieme moment om het fundament van de club opnieuw te leggen en te bouwen aan een toekomstbestendig Excelsior. Dit alles gaat resulteren in nieuwe successen voor Excelsior, daar ben ik 100 procent van overtuigd’’.