Csmiel Neghli schiet Sparta naar eerste competitiezege

31 August 2024, 23:33 uur
ANP

Camiel Neghli heeft Sparta Rotterdam op het nippertje aan de eerste competitiezege van dit seizoen in de Eredivisie geholpen. Hij besliste het uitduel met Willem II met een doelpunt in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd (1-2). Sparta had de eerste drie duels gelijkgespeeld. Willem II blijft door de nederlaag op 5 punten staan.

Pelle Clement opende in de 48e minuut de score voor Sparta Rotterdam. De middenvelder trof doel tijdens zijn 150e duel in de Eredivisie. Arno Verschueren leek de voorsprong te verdubbelen, maar zag een grensrechter voor buitenspel vlaggen. Arbiter Allard Lindhout en de videoscheidsrechters namen lang de tijd. Maar ze oordeelden uiteindelijk toch dat Mike Eerdhuijzen buitenspel stond voordat hij Verschueren aanspeelde.

Cisse Sandra maakte in de 84e minuut gelijk voor Willem II. Sparta leek op weg naar het vierde gelijkspel op rij, totdat Neghli raakschoot.

Sparta had vooral aan Nick Olij te danken dat het met een gelijke stand ging rusten (0-0). De doelman werd vrijdag opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor de komende duels met Bosnië en Herzegovina en Duitsland in de Nations League. Hij liet in Tilburg zien waarom. Olij voorkwam tot tweemaal toe dat Sandra de score voor Willem II opende. Hij kreeg ook nog een hand tegen een inzet van Kyan Vaesen.