Coach Priske kijkt uit naar CL-duels Feyenoord in De Kuip

30 August 2024, 08:37 uur
Sport
mainImage
ANP

Coach Brian Priske spreekt van een "interessante" loting voor Feyenoord in de Champions League. De Deense trainer zag zijn ploeg gekoppeld worden aan Manchester City, Bayern München, Bayer Leverkusen, Benfica, Lille, RB Salzburg, Sparta Praag en Girona en kijkt uit naar de thuiswedstrijden in De Kuip.

Priske zag daarnaast dat Feyenoord zich kan opmaken voor een duel met zijn vorige werkgever Sparta Praag. De Tsjechen, waar hij de afgelopen twee seizoenen succesvol was, komen in een van de acht speelrondes naar De Kuip. "Het wordt voor mij een speciale ervaring om tegen hen te spelen", reageerde de Deen op de website van zijn club. "Voor ons kan het een voordeel zijn dat we hen thuis treffen, want ik weet hoe bijzonder de Europese avonden in Praag kunnen zijn."

De oefenmeester kent ook de sfeer tijdens de thuiswedstrijden van Feyenoord. "Daar heb ik zeer hoge verwachtingen van", zei hij over de thuiswedstrijden tegen onder meer Bayern München en de Duitse kampioen Bayer Leverkusen. "Ik kijk heel erg uit naar ons avontuur in de Champions League."

Aboutaleb

De eerste wedstrijd in de Champions League voor Feyenoord is op 17, 18 of 19 september. De UEFA maakt het speelschema later bekend.

Feyenoord komt zondag niet in actie tegen Ajax. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft de Klassieker van komende zondag verboden door een geplande politiestaking. "Het eerste deel van het seizoen is op deze manier een beetje abrupt geëindigd", zei Priske. "We trainen nu door tot en met zaterdag, daarna zullen er veel jongens weggaan met internationale verplichtingen en trainen we met een kleine groep verder."
 

 


Door: ANP