Albrandswaards Dagblad | Clash tussen Rhoonse badmintonners

Clash tussen Rhoonse badmintonners

mainImage

In sporthal Rhoon vond afgelopen week een uitermate curieuze badmintonwedstrijd plaats tussen Team 1 en Team 2 van BCN Rhoon. Beide teams zijn in de competitie tot elkaar veroordeeld. De wedstrijd werd gespeeld in het kader van de Hoeksche Waard Competitie. Het duel eindigde uiteindelijk in de deling van de punten; 4-4.

Maar voordat dit resultaat totstand kwam werd er een flinke strijd gestreden. De heren van Team 1, Chris, Rinie en Hennie, namen het voortouw in dit duel. Een derde set was noodzakelijk om de heren van Team 2, Charlie, Ronald en Mischa, te breken. De dames van Team 2, Maria en Vicky, deden het aanzienlijk beter en wisten wel alle punten binnen te slepen. Halverwege waren de partijen in evenwicht; 2-2.

De resterende vier gemengd dubbel partijen zouden de beslissing gaan brengen. Team 2 presteerde erg goed en liep uit naar een 4-2 voorsprong en een fraaie overwinning lag in het verschiet. Echter, op werkelijk miraculeuze wijze, vocht Team 1 zich terug naar  4-3. De allerlaatste partij met Rinie en Marielouise van Team 1 bracht hen uiteindelijk terug tot een stand van 4-4. Hiervoor waren wel drie sets noodzakelijk: 21-14, 19-21 en 14-21. Een bizar spannende ontknoping.
Na afloop werd onder het genot van een drankje en hapje nog uitgebreid nagepraat over deze bizarre wedstrijd.

Nieuwsgierig geworden naar het spelen bij BCN Rhoon? Kijk dan eens op de website van www.bcnrhoon.nl. BCN Rhoon speelt iedere woensdag en vrijdag vanaf 19.30 in sporthal Rhoon aan de Stationsstraat. Aanmelden kan via de website maar spontaan langskomen op één van de speelavonden is ook mogelijk.