Bondscoach Koeman ziet kansen voor stunt tegen Frankrijk

9 October 2023, 19:23 uur
Sport
mainImage
ANP

Ronald Koeman denkt dat ook een gehavend Nederlands elftal vrijdag in staat moet zijn om een resultaat tegen Frankrijk te halen. "Ik besef wel dat ik niet over het beste elftal kan beschikken", zei de bondscoach. "Maar je ziet iedere week in het voetbal uitslagen die niet te begrijpen zijn."

Koeman kan geen beroep doen op belangrijke spelers als Frenkie de Jong. Memphis Depay, Cody Gakpo en Matthijs de Ligt. "Maar Frankrijk zal ons niet vastzetten. Die laten de bal vaak aan de tegenstander en willen toeslaan na een foutje. Dat hebben we in maart gemerkt", verwees hij naar een kansloze nederlaag van 4-0 in Stade de France in Saint-Denis. "Hopelijk hebben we daarvan geleerd."

Oranje ontvangt de vicewereldkampioen vrijdag in de Johan Cruijff ArenA. Drie dagen later wacht een uitduel met Griekenland, op dit moment de grootste concurrent voor de tweede positie in de poule. Koploper Frankrijk is nog zonder puntenverlies en lijkt op weg naar de groepswinst.

Oranje en de Grieken hebben op dit moment 9 punten verzameld. Griekenland heeft wel een duel meer gespeeld. Een zege in Athene zou Nederland wel heel dichtbij rechtstreekse kwalificatie voor het EK van volgend jaar in Duitsland brengen. Want de twee beste ploegen van iedere poule mogen naar de Europese eindronde van 2024.

"Maar we benaderen het duel met Frankrijk alsof dat onze laatste wedstrijd in de poule is", zei Koeman. "En dan gaan we aan Griekenland denken. Het duel met de Grieken is waarschijnlijk cruciaal voor de eindstand in de groep. Maar het zou helemaal lekker zijn als we na een goed resultaat tegen Frankrijk naar Griekenland kunnen."

 


Door: ANP