Beslissing kampioenschap bij BCN Rhoon

8 April 2019, 12:21 uur
Sport
mainImage

Afgelopen week  was het ongekend druk en spannend in sporthal Rhoon. Zowel het eerste als het tweede team van BCN Rhoon speelde een thuiswedstrijd. De tegenstanders waren niet de eersten de besten. Team 1 van BCN Rhoon moest aantreden tegen de nummer twee van de rangschikking, Poona uit Oud Beijerland, en voor team 2 kwam koploper PBC uit Papendrecht langs.

De wedstrijden werden gespeeld in het kader van de Hoeksche Waard Competitie. Derhalve uitermate moeilijke wedstrijden voor de lokale badmintonners. Rhoon 1 wist uiteindelijk met 4-4 een verdienstelijk gelijkspel uit de strijd te slepen. Bij de eerste wedstrijd, een herendubbel met Chris en Rinie, waren meteen drie sets, 21-18, 15-21 en 21-18, nodig om tot een beslissing te komen. De wedstrijd bleef gelijk opgaan. Halverwege was de stand 2-2. In de afsluitende mixpartijen werden de punten gedeeld zodat de 4-4 tot stand kwam.

Rhoon 2 had helaas niet veel in de melk te brokkelen tegen de kampioenskandidaat uit Papendecht. Na afloop kwam een 2-6 nederlaag op de borden. Door deze resultaten is PBC niet meer in te halen en werd het kampioenschap zeker gesteld. De teams van Rhoon staan door deze resultaten als derde en vierde in de rangschikking. Nog slechts enkele wedstrijden staan op het programma voor dit seizoen.

Nieuwsgierig geworden naar het spelen bij BCN Rhoon? Kijk dan eens op de website van www.bcnrhoon.nl. BCN Rhoon speelt iedere woensdag en vrijdag vanaf 19.30 in sporthal Rhoon aan de Stationsstraat. Aanmelden kan via de website maar spontaan langskomen op één van de speelavonden is ook mogelijk.