Barendrecht-TEC uitgesteld; KNVB komt later met strafeis

30 May 2023, 15:07 uur
Sport , Rotterdam & Regio
mainImage
Digitaal Dagblad

De nacompetitiewedstrijd Barendrecht-TEC die morgenavond (woensdag) op de agenda staat, is door de KNVB uitgesteld. De andere drie wedstrijden (DOVO-VVSB, Groene Ster-GVVV en Hercules-IJsselmeervogels) gaan wel door. De aanklager van de KNVB komt nog vandaag (dinsdag) later op de dag of morgen met een strafeis voor het 'onsportieve gedrag'. De kans is groot dat Barendrecht meerdere punten in mindering krijgt, waardoor de ploeg van trainer Leen van Steensel op de ranglijst zakt en de vervangende periodetitel naar een andere club gaat.

BVV Barendrecht heeft zaterdag de thuiswedstrijd tegen GVVV opzettelijk verloren. Dat heeft het bestuur van de BVV op de website erkend en dat hebben de spelers onder meer in het Algemeen Dagblad toegegeven. Ook was het weggeven van drie treffers binnen enkele minuten tijd op video te zien op social media. Naar aanleiding hiervan is landelijk veel commotie ontstaan. Barendrecht pakte zaterdag door de nederlaag een vervangende periodetitel en zou mogen meedoen aan de play-offs om promotie naar de Tweede Divisie, maar daar steekt de aanklager van de KNVB nu een stokje voor.
 
Het bestuur van Sparta Nijkerk tekende zaterdag direct protest aan bij de KNVB tegen het wedstrijdverloop van Barendrecht-GVVV. De vraag is nu of Sparta Nijkerk aan de nacompetitie mag deelnemen of dat deze plek naar SteDoCo gaat.