Amateurvoetbal komend weekeinde

25 May 2018, 16:11 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Amateurvoetbal komend weekeinde

Alle Albrandwaardse voetbalclubs spelen dit weekeinde hun laatste wedstrijd van het seizoen. Zo neemt Oude Maas het zaterdag thuis op tegen Nieuw-Lekkerland. In de eerste klasse B staat de thuisploeg momenteel vijfde met 36 uit 25 en de bezoekers negende met 34 uit 25.
Plaatsgenoot PSV speelt zondag in de eerste klasse B thuis tegen Unitas. Dat zal een zware dobber worden want de gasten uit Gorinchem staan op de eerste plek met 62 uit 23 en PSV staat elfde met 25 uit 23.
De zaterdagafdeling van de Poortugalers moet uit naar Simonshaven. Dat zal minde lastig worden want in de vierde klasse G staat PSV tiende met 34 uit 25 en Simonshaven staat laatste met 9 uit 25.
In dezelfde competitie ontmoeten de spelers van WCR zaterdag thuis Spartaan '20. De club uit Rhoon staat elfde met 20 uit 25 en Spartaan staat op de zesde plek met maar liefst 23 punten meer.
Op zondag reist WCR af naar Delft, daar wacht Wippolder. In de tweede klasse D staat de club uit Rhoon momenteel twaalfde met 19 uit 25 en de Delftenaren staan er aanzienlijk beter voor op plek 3 met 48 uit 25.
Rhoon zal de laatste plek zaterdag niet meer kunnen ontlopen. De club moet uit bij Berkel en staat drie punten achter op Piershil dat voorlaatste staat. Maar het doelsaldo van Piershil is min 17 en dat van Rhoon min 38.