Alle ogen bij WK gericht op Oranje-duo

29 September 2018, 10:28 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Alle ogen bij WK gericht op Oranje-duo

Met Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen rijden zaterdag de twee topfavorieten in de wegrace bij de WK wielrennen in dezelfde ploeg. Oranje-bondscoach Thorwald Veneberg heeft een probleem, dan wel een luxe-probleem. De Nederlandse equipe, met onder anderen ook titelverdedigster Chantal Blaak en Lucinda Brand, kan de koers dragen maar ook aan tegengestelde belangen ten onder gaan. Bovendien zullen alle andere landen hun tactiek afstemmen op de Oranje-rensters.

De vraag is of in volle finale de één zich voor de ander wil opofferen op het zware parcours in en rond Innsbruck. Van Vleuten en Van der Breggen werden eerder in de week al eerste en tweede bij de individuele tijdrit en zijn dus in topvorm. De concurrentie komt onder meer van de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman, de Poolse Katarzyna Niewiadoma en de Australische Amanda Spratt, buiten het WK om ploeggenote van Van Vleuten bij Mitchelton-Scott.

De vrouwen starten om 12.10 uur voor een wedstrijd over 156 kilometer. Na een aanloop van zo'n 80 kilometer volgen drie omlopen over een parcours met telkens de beklimming naar wintersportoord Igls. De finish zal zijn rond kwart voor vijf.

Bron: ANP