Ajax onder leiding van Maduro onderuit bij Brighton & Hove Albion

26 October 2023, 23:00 uur
Sport
mainImage
ANP

Ajax wacht ook na de uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion op de eerste zege in groep B van de Europa League. De Amsterdammers, onder leiding van interim-trainer Hedwiges Maduro, verloren donderdagavond in de Engelse kustplaats met 2-0.

Eerder speelde Ajax gelijk tegen zowel Olympique Marseille (3-3) als AEK Athene (1-1), waardoor het op 2 punten blijft staan en nu de laatste plaats bezet. Brighton, dat voor het duel van donderdag maar 1 punt had gepakt, passeerde Ajax en heeft nu 4 punten. Marseille won eerder met 3-1 van AEK Athene en leidt met 5 punten de groep.

Ajax ontvangt Brighton op 9 november in de Johan Cruijff ArenA en heeft dan een overwinning nodig om uitzicht te blijven houden op Europese overwintering. In Engeland scoorden João Pedro, vlak voor de pauze, en Ansu Fati, kort na rust. Ajax verdedigde weliswaar compacter dan in voorgaande duels, maar liet aanvallend weinig tot niets zien. Steven Berghuis raakte bij een 2-0-achterstand nog wel de paal.

Zondag gaat de ploeg van Maduro, de tijdelijke vervanger van de vertrokken Maurice Steijn, in de Eredivisie op bezoek bij koploper PSV.


Door: ANP