Ajax-directeur Kroes acht titel volgend seizoen niet realistisch

19 March 2024, 08:51 uur
Sport
mainImage
ANP
Alex Kroes.

Algemeen directeur Alex Kroes van Ajax, denkt niet dat de club volgend seizoen kan meestrijden om de titel. De algemeen directeur noemde dat in een interview in Rondo van Ziggo Sport "waarschijnlijk niet realistisch".

Kroes begon afgelopen vrijdag aan zijn eerste werkdag als algemeen directeur bij de Amsterdammers. "Ik heb voor drie jaar een contract getekend. Ik wil echt in mijn periode meestrijden om de titel. Alleen is dat volgend jaar? Ik zou dat geweldig vinden. Is dat realistisch? Waarschijnlijk niet", zei hij. "Dat ligt er heel erg aan hoe snel we deze zomer de sleutelposities en sleuteldossiers op orde krijgen."

De nieuwe algemeen directeur combineert deze zomer zijn taken deels met die van de technisch directeur. "Die verantwoordelijkheid pak ik volledig, maar ik ga dat niet alleen doen. Ik kan dat ook niet alleen doen", zei hij. Met Marijn Beuker (directeur voetbal), Kelvin de Lang (hoofdscout), Danny Blind (technisch commissaris), Susan Lenderink (financieel directeur) en adviseur Louis van Gaal moet hij een succesvol elftal en staf samenstellen.

"Ik ben super ambitieus, want dit voelt natuurlijk heel slecht om die club en mijn club zo te zien", zegt Kroes. "Maar het zal niet in één zomer zomaar even geregeld zijn. Maar we gaan wel met z'n allen keihard werken om dat voor elkaar te krijgen."
 

 


Door: ANP